Sessies

De sessies zijn in principe live en 1 op 1, maar een behandeling op afstand is ook mogelijk. Energie is immers niet gebonden aan tijd of ruimte. Ik heb dan telefonisch contact met je om de sessie zo goed en zuiver mogelijk te laten verlopen; ook kan je brein zo beter bevatten wat er energetisch allemaal gebeurt.

 

Ik noemde al de technieken chakraharmonisatie, trancehealing- en transformatietherapie, solfeggiofrequenties, ademtherapie en systeemopstellingen.

 

Welke ik gebruik, hangt af van de cliënt en van de issues die aan de orde komen; daarnaast zijn sommige technieken alleen bruikbaar bij live sessies.

 

Energie: ik kan met mijn handen pijn wegnemen en energie in beweging zetten. Ik houd mijn handen vlak bij het gebied waar de pijn zit en ga dan aan het werk.

 

Heel bijzonder om te ervaren was een sessie (die keer samen met een paar medecursisten op een Quantum Touch cursus) voor een jongen die een flinke scoliose had. We zaten in een kringetje om hem heen, behandelden hem samen en na een half uur was zijn rug recht! Ik was blij verrast en ook verbaasd, want zoiets kan ‘officieel’ niet. 

 

Nog een mooi resultaat: een vrouw had haar knie ernstig verstuikt bij een sprong over een slootje en liep al een paar weken met een brace. Direct na de behandeling had ze hem niet meer nodig: de pijn was en bleef weg.

Prachtige voorbeelden toch van de kracht van energie?


Systeem-opstellingen

Bij opstellingen kun je helder krijgen wat er speelt op verschillende gebieden, zoals bijvoorbeeld relaties, familie, werk of keuzes maken. Er wordt een veld gecreëerd waarin de opstelling wordt neergezet met behulp van representanten. In dit veld is alle informatie beschikbaar en zo kun je situaties op diepe niveaus verhelderen, uitwerken of rechtzetten.

 

De representanten staan in de opstelling voor personen, situaties of opties waarover helderheid verkregen mag worden.

 

Deze representanten kunnen echte mensen zijn maar je kunt ook werken met poppetjes: je kunt dan zelf invoelen en bekijken hoe je een situatie hebt opgesteld en wat de betekenis hiervan kan zijn.

 

Doordat je de verschillende opties zelf werkelijk gaat voelen, wordt veel duidelijk en kun je echt inzicht krijgen in situaties.

 

Vloerankers kunnen ook fungeren als representant: je schrijft dan een naam, situatie of keuze op een vel papier, gaat daar op staan en voelt zo wat dat met je doet. Zeer verhelderend en verrassend!

 

Je kunt bij mij ook een ‘systeemopstelling 2.0’ doen: een opstelling met 4 of 5 van mijn collega-therapeuten als representant. Het grote voordeel hiervan is dat die therapeuten allemaal ook hun healing tools inzetten gedurende de sessie, zodat het effect veel groter is dan bij een opstelling met ‘gewone’ representanten.

 

De opstellingen worden overigens gedaan op een andere locatie dan de andere sessies i.v.m. de benodigde ruimte, namelijk in Gaastmeer, Friesland.


Muziek

Aan het begin van een sessie maak ik vaak gebruik van een native indian flute, een koshi of mijn healingdrum om je even bij jezelf te laten landen en gemakkelijker te kunnen gronden. Een van de native indian flutes, de Earthtone fluit, is gestemd op 432 Hz, de grondtoon van de aarde en resoneert daardoor enorm met de aarde-energie.

 

Eind april 2021 werd mijn healingdrum Maku Makitu 'geboren', onder leiding van Nuttah Nakota. Een paar maanden daarvoor deed zij met mij een ceremonie om in contact te komen met de drumspirit. Daar bleek dat het vel van een wit paard moest komen. Dat werd een hele zoektocht voor Nuttah, maar uiteindelijk vond zij het juiste vel en kon ik een van de drie beschikbare delen uitkiezen; ik nam het deel dat rond het hartgebied heeft gezeten.

 

Op de dag dat ik de drum maakte, kwam de spirit van het witte paard dat zijn vel liet transformeren tot drum even langs. Fysiek een klein wit paardje, maar energetisch een gigantisch groot en krachtig dier. Ik voelde en zag hem een tijdje over mijn schouder meekijken terwijl ik aan het werk was en ik had het idee dat hij tevreden keek.

 

Bij de sessies gebruik ik deze drum graag. Het monotone geluid en het ritme helpen je te gronden en in het hier en nu te blijven, en ik kan gestagneerde energie ermee in gang zetten of de energiestroom versterken.

 

Naast sessies geef ik ook muziekcirkels. Daarbij doe ik vaak een geleide meditatie met solfeggio frequenties. Daarna kun je je heerlijk laten meevoeren op de klanken van de earthtone flute, de koshi en andere instrumenten die ik live voor je bespeel terwijl je lekker ligt op je matje en eventueel slaapzak. In slaap vallen mag! 


Voorproefje: een korte improvisatie op de Bansuri.


Nog eentje, op een heel andere fluit, de Bes-fluit.

'Spanish Love Song' van Joaquín Rodrigo.


Marielle Schmidt speelt op haar Earth Tone Flute
Marielle Schmidt bezig met het maken van de healingdrum
De healingdrum van Marielle Schmidt met handvat en stok.
De healingdrum van Marielle Schmidt is af!